مدیر اداره جهاد کشاورزی رفسنجان با بیان اینکه خطراتی مانند گرمازدگی، سرمازدگی و تگرگ باغ‌های پسته را تهدید می‌کند، افزود: با این وجود تنها هزینه اولیه باغات پسته بیمه می‌شود و نه محصولات آن‌ها.

چابک‌آنلاین، زهرا نامداری، حسین رضایی در گفت‌وگو با چابک‌آنلاین، اظهار کرد که نیاز به پوشش بیمه‌ای محصولات باغ‌های پسته وجود دارد و این موضوع با صندوق بیمه کشاورزی مطرح شده اما هنوز نتیجه‌ای نداشته است.

به گفته وی، باغداران پسته از پوشش های فعلی بیمه پسته رضایت ندارند اما چون پوشش بیمه دیگری برای این محصول وجود ندارد ناچار هستند به این شرایط راضی باشند.

مدیراداره جهادکشاورزی رفسنجان با بیان اینکه ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور زیر کشت پسته قرار دارد، گفت: تا کنون هیچ یک از شرکت های بیمه بازرگانی به سمت بیمه باغ های پسته نرفته اند و هیچ گونه طرح بیمه ای تا به حال در این زمینه ارائه نشده است.

رضایی عنوان کرد: بیمه گران باید با بررسی نمونه بیمه نامه محصولات کشاورزی در سایر کشورهای دنیا آنهارا در ایران بومی سازی کنند چرا که دنیا به بهترین روش های بیمه برای باغ ها دست پیدا کرده است.

درحال حاضر روش‌های متنوع و کارآمدی درکشورهای مختلف دنیا ابداع شده که ضمن پوشش ریسک خطر، نه تنها مکانیزم تعریف شده و عادلانه‌ای برای تخمین خسارت وارده و غرامت قابل پرداخت به باغدار ارائه می‌دهند، بلکه این فعالیت را به فعالیتی اقتصادی و سودآور برای شرکت‌ها یا سازمان‌های بیمه‌ گر تبدیل می کنند.

مدیراداره جهادکشاورزی رفسنجان، بیان کرد: ایران از نظر تولید پسته رتبه دوم جهان را دارد اما درسال گذشته در زمینه ارز نیمایی، مشکلاتی به وجود آمد که باغداران نتوانستند محصولات خود را به خوبی صادر کنند.

وی توضیح داد: صادر کنندگان پسته کانال های صادرات پسته خود را پیدا کرده اند، آنها محصول را می فرستند و به ازای آن کالا می خرند اما بانک مرکزی می گوید ارز حاصل از صادرات پسته را باید به کشور برگرداند در حالیکه شاید این مبلغ در حدود ۲ میلیارد دلار باشد که در مقابل پتروشیمی ها ناچیز است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *