رییس کل بانک مرکزی گفت: در ۴ ماه اول سال به خاطر شیوع کرونا رکودی در اقتصاد ایران اتفاق افتاد، ولی شاخص های ماهانه صنعت نشان می دهد که ما در حال خروج از این رکود مقطعی هستیم.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عبدالناصر همتی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد بیان داشت: اگرچه به سبب شیوع کرونا رکودی برای اقتصاد کشور در ابتدای سال اتفاق افتاد ولی شاخص های نقطه به نقطه و ماهانه بخش صنعت نشان می دهد کشور در حال خروج از این رکود مقطعی است.

وی اظهار امیدواری کرد که با روندی که جلو می رود بتوانیم کارهای بهتری برای کشور انجام دهیم.

رییس کل بانک مرکزی گفت: شرایط کشور در طول دو سال گذشته به گونه ای بود که مورد تهاجم یکی از قوی ترین اقتصادهای جهان قرار گرفت.

وی افزود: تحریم های ظالمانه ای که علیه ملت ایران و کشور برقرار شد، بی سابقه ترین تحریم و فشار اقتصادی بود. طبعا در این فشار اقتصادی بانک مرکزی به عنوان خط مقدم جنگ اقتصادی تمام تلاش خود را انجام داد تا بتواند این فشار حداکثری دشمن را خنثی و همچنین بتواند از بهم خوردن شاکله اقتصادی کشور جلوگیری کند.

همتی ادامه داد: به لطف خدا و به کمک همکاران عزیز در سیستم بانکی و بانک مرکزی توانستیم این دوره بسیار سخت را پشت سربگذاریم که جای بسی مباهات دارد.

رییس کل بانک مرکزی گفت: از مقام معظم رهبری ممنون هستم چرا که همواره حمایت ها و راهنمایی هایشان سرلوحه کار همه در این نهاد پولی و بانکی بوده است.

وی افزود: معظم له در این شرایط سخت حمایت ها و پشتیبانی های خوبی از بانک مرکزی داشته و دارند.

بیان داشت: اگر نبود حمایت ها و پشتیبانی ایشان، قطعا نمی توانستیم در این مسیر موفق باشیم.

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری همیشه به خدمتگذاران خود در بانک مرکزی محبت و توجه داشته و دارند و از این بابت از ایشان بسیار ممنون هستیم.

رییس کل بانک مرکزی گفت: با حمایت ایشان قدرت بیشتری پیدا می کنیم تا با کج رفتاری ها و توطئه هایی که علیه اقتصاد کشور اجرا می شود، بتوانیم قاطعانه مقاومت و مقابله کنیم.

وی افزود: خوشبختانه بانک مرکزی در این مدت اقدامات بزرگی در بخش ارزی و پولی، اصلاح ساختار بازار پول، نظام بانکی، کنترل و تثبیت بازار ارز و حمایت از رشد اقتصادی کشور انجام داده است.

رییس کل بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: تسهیلات بانکی در چهار ماهه اول سال جاری نسبت به چهار ماهه سال گذشته ۶۷ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: علاوه بر سپرده های بانکی اضافه شده که خرج تسهیلات شد، خیلی از اموال و دارایی های بانک ها که فروخته شده خرج تسهیلات برای رونق تولید شده و ما خوشحال هستیم که به ملت عزیز اعلام کنیم که در همین ۴ ماه به خاطر شیوع کرونا رکودی در اقتصاد ایران در اوایل سال اتفاق افتاد، ولی شاخص های ماهانه صنعت نشان می دهد که ما در حال خروج از رکود مقطعی هستیم و امیدواریم با روندی که جلو می رود ما بتوانیم کارهای بهتری را برای کشور انجام دهیم.

همتی همچنین از تشکیل کمیته نقدینگی در کشور خبرداد و گفت: این کمیته دو سال پیش در بانک مرکزی ایجاد و تاکنون ۸۵ جلسه داشته و تصمیمات بسیار مهمی هم گرفته است.

وی افزود: خوشبختانه رشد پایه پولی و نقدینگی در پنج ماهه سال جاری به خوبی کنترل شده و آثار این کنترل را همه در تثبیت بازارهای مهم اقتصاد کلان کشور به خوبی مشاهده می کنند.

همتی بیان داشت: امیدوارم با تداوم حمایت های مقام معظم رهبری در آینده کارهای خوبی برای کشور انجام دهیم. اگر حمایت های مقام معظم رهبری نبود نمی توانستیم در این مسیر حرکت های محکم و اساسی را انجام دهیم.

رییس کل بانک مرکزی گفت: عملیات بازار باز بنا به تعریف ابزاری برای خرید و فروش اوراق خزانه دولت در بازار برای کنترل نقدینگی است، یعنی در مواقعی که نقدینگی زیاد باشد بانک مرکزی برای فروش اوراق و جمع آوری نقدینگی ورود پیدا می کند و برعکس در مواقعی که نقدینگی کم باشد بانک مرکزی اوراق را خریداری و نقدینگی را به بازار تزریق می کند.

وی افزود: عملیات بازار باز یک سیاست پذیرفته شده در همه بانک های مرکزی دنیاست. همتی اظهار امیدواری کرد که از این ابزار بتوان برای کنترل نقدینگی و مهار تورم در کشور به خوبی استفاده کرد.

همتی گفت: کنترل نقدینگی و ثبات نرخ سود در بازار پول وجود دارد، بخشی به خاطر اجرای سیاست عملیات بازار باز است. رییس کل بانک مرکزی افزود: بازار متشکل ارزی به صورت آزمایشی طی یک سال پیش در کشور آغاز شده است.

رییس کل بانک مرکزی اظهارداشت: شاید به صورت رسمی اعلام نشده، اما این بازار در حال کار است. همتی بیان داشت: بیش از ۲۰۰ صراف و بانک در این بازار متشکل ارزی کشور عضو هستند.

وی با بیان اینکه بازار متشکل ارزی یکی از ابزارهای خوب مداخله بانک مرکزی در بازار ارز است، یادآورشد: این بازار هم نقش بسیار خوبی در تثبیت بازار ارز کشور داشته است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *