این مقام آمریکایی در یادداشت خود مدعی شده که آمریکا برای منافع دوطرفه، آماده ارتباط با دولت ایران است؛ به شرط آنکه ایران تنها یک کشور عادی باشد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران که کشورش تحریم‌های بی‌سابقه‌ای را علیه ایران اعمال کرده، در یادداشتی تلاش کرد، کاخ سفید را حامی گفت‌وگو با تهران نشان دهد و گفت که مردم ایران و آمریکا باید با یکدیگر روابط دیپلماتیک داشته باشند.

برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در یادداشتی که در نیویورک تایمز منتشر کرد، سعی داشته که ملت و نظام ایران را از یکدیگر جدا نشان دهد و مسئولان کشورمان را به فساد و سو مدیریت متهم کرده است.

در این یادداشت، برایان هوک اظهار کرده مردم ایران نیز همانند مردم ایالات متحده آمریکا ملتی پرشور هستند که دوست دارند با دیگر ملت‌های جهان در ارتباط باشند. ایرانی‌هایی که به ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورها مهاجرت کرده‌اند پیشرفت کرده‌اند در حالی که امکان پیشرفت ایرانی‌ها در داخل این کشور، پایین است.

مردم ایران و ایالات متحده آمریکا باید رابطه دیپلماتیک داشته باشند. ما آینده‌ای را تصور می‌کنیم که در آن سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران دایراست و به گردشگران، بازرگانان و اساتید و دانشجویان ایرانی، ویزای سفر به آمریکا صادر می‌کند. همچنین باید خط پروازی مستقیمی بین تهران و شهرهای لس‌آنجلس و نیویورک آمریکا دایر شود. پیش از انقلاب اسلامی در ایران، ایالات متحده آمریکا دومین شریک تحاری عمده ایران بود. باید دوباره چنین شود. پیش از انقلاب ۵۰ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کردند. تجدید دوباره روابط دوجانبه فرصت‌های بی‌نظیری را برای دو کشور خلق خواهد کرد.

به زودی روزی فرا خواهد رسید که مغزهای درخشان در دو کشور- ایران و آمریکا- برای مشکلات مردم ایران چاره‌جویی خواهند کرد. اگر روابط دو کشور برقرار شود می‌توانیم برای بسیاری از مشکلات جاری مردم ایران از جمله بحران آلودگی هوا در تهران چاره بیابیم. خانه‌هایی مقاوم در برابر زلزله بسازیم که در زلزله هایی همچون زلزله اخیر کرمانشاه فرونریزند. داروهای جدیدی برای بازماندگان (جانبازان) جنگ ایران و عراق فراهم کنیم و جریان ورود آب به دریاچه ارومیه و زاینده رود را احیا کنیم…

هوک که کشورش با تحریم‌های ظالمانه خسارات فراوانی به ایران وارد کرده، در ادامه مدعی شده که روابط جدید می‌تواند “فرصت‌های بی‌شماری” برای دو کشور ایجاد کند.

این ادعا درحالی از سوی هوک مطرح می‌شود که آمریکا نه تنها با تحریم‌های اقتصادی بلکه با جلوگیری از کمک‌رسانی‌های بین المللی باعث افزایش رنج‌های مردم ایران حتی در حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله شده است.

این مقام آمریکایی در یادداشت خود مدعی شده که ایالات متحده آمریکا آماده است بر اساس احترام و منافع متقابل با حکومت ایران تعامل کند. اما برای اینکه چنین امری محقق شود، حکومت ایران باید تصمیم بگیرد که می‌خواهد یک کشور عادی باشد یا همچنان به عنوان یک کشور انقلابی باقی بماند.

وی در ادامه اظهار کرده که اگر ایران می‌خواهد که یک کشور عادی و صلح‌طلب باشد باید برنامه‌هایش برای دست‌یابی به سلاح‌های هسته‌ای را رها کند، موشک‌های بالستیک آزمایش نکند، از حمایت مالی گروهک‌های تروریستی دست بردارد و بازداشت خودسرانه شهروندان دو تابعیتی را متوقف کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *