در دومین روز هفته، دلار در مقطع کوتاهی به بالای مرز ۱۴ هزار تومانی رفت، ولی نتوانست بالای آن باقی بماند. شاخص ارزی با برگشت از مرز ۱۴ هزار تومانی، حدود ساعت ۴ بعدازظهر روی عدد ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان قرار گرفت.

به گزارش دنیای اقتصاد ، این قیمت ۳۵۰ تومان بالاتر از روز ابتدایی هفته بود و موجب شد دومین افزایش پیاپی دلار به ثبت برسد. قیمت بسته شده روز یکشنبه بالاترین بهای دلار از ۲۰ آبان ماه بود. برخی فعالان، افزایش تقاضا در ۲ روز اخیر را به رد طرح اصلاح نظام یارانه‌ای بنزین توسط نمایندگان مجلس نسبت دادند؛ به باور آنها، این اتفاق موجب شد انتظارات برخی از نوسان‌گیران بلندمدت تغییر کند و بخشی از سرمایه خود را تبدیل به ارز کنند؛ در واقع این عامل موجب شد این نوع تقاضا نیز به تقاضاهای پیشین در بازار اضافه شود.

در کنار این، برخی دیگر از فعالان اعتقاد داشتند، رشد نرخ حواله درهم، ورود تقاضای احتیاطی افراد عادی و تقاضای ارزی مسافران در انتهای سال از متغیرهای دیگری بودند که زمینه‌ساز ادامه رشد قیمت در بازار ارز شدند.

رشد قیمت دلار در بازار آزاد در حالی رخ داد که بازارساز در دومین روز هفته نوع عرضه ارز خود را تغییر داد. بازارساز از طریق صرافی‌های منتخب خود روز یکشنبه قیمت دلار را به بازار آزاد نزدیک کرد؛ روز یکشنبه دلار در صرافی‌های عرضه‌کننده ارز ۱۳ هزار و ۶۵۰ تومان قیمت خورد که حدود ۲۰۰ تومان با قیمت بازار آزاد تفاوت داشت.

این در حالی بود که روز شنبه بازارساز دلار را حدودا هزار تومان زیر قیمت بازار می‌فروخت و همین عامل موجب ورود تقاضای آربیتراژی به بازار شده بود. روز یکشنبه به‌دلیل روند افزایشی هفته‌های اخیر افراد بیشتری در مقابل صرافی‌های عرضه‌کننده ارز حضور داشتند، ولی اصلاح روش عرضه دلار، از نظر بسیاری از فعالان مانع از شکل گیری تقاضای آربیتراژی شد و کمک کرد که دلار وارد کانال ۱۴ هزار تومانی نشود.

به گفته فعالان، در ماه‌های اخیر، معامله‌گران توجه زیادی به چگونگی بسته شدن بودجه سال آتی داشتند. در کنار این، روند قیمت نفت و تحرکات منطقه‌ای دیگر مسائلی هستند که مورد توجه معامله‌گرانی قرار دارد که به جای نوسان کوتاه‌مدت، به نوسانات بلندمدت فکر می‌کنند. از نظر بخشی از بازیگران باتجربه بازار، از روز شنبه توجه این دسته از معامله‌گران به خبر رد طرح اصلاح نظام یارانه‌ای بنزین جلب شد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *