کرج- ایرنا- معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور آب و خاک گفت: برای سال آینده ۲۱ هزار میلیارد ریال به منظور توسعه روش های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی کشور اختصاص یافت.

علیمراد اکبری روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا به برنامه های پیش بینی شده این معاونت برای سال ۹۸ اشاره کرد و افزود: برای توسعه روش های نوین آبیاری از محل صندوق توسعه ملی ۱۵۰ میلیون یورو معادل یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.
وی اظهار داشت: همچنین ۶ هزار میلیارد ریال نیز از بودجه عمومی به همین منظور اختصاص یافت که در مجموع رقمی معادل ۲۱ هزار میلیارد ریال می شود.
اکبری گفت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی با تامین این اعتبار حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار هکتار پروژه های آبیاری تحت فشار را اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: در بودجه سال جاری، ۳۵۰ میلیون دلار برای تکمیل طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب با لوله به دشت سیستان اختصاص یافت که حدود ۱۵۰ میلیون دلار ارز برای ادامه طرح در سال ۹۸ باقی مانده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی به اجرای قطعه دوم طرح آبیاری ۵۵۰ هزار هکتاری استان های خوزستان و ایلام اشاره کرد و افزود: در بودجه سال آینده هیچ اعتباری برای آن در نظر گرفته نشده ولی در حال رایزنی با دفتر مقام معظم رهبری، سازمان برنامه و بودجه و نمایندگان مجلس هستیم تا بتوانیم این طرح را اجرا کنیم.
وی بیان داشت: قطعه دوم این طرح مصوبه دولت است که باید برای آن در سطح ۲۵۵ هزار هکتار کمک کند.

***اختصاص هزار میلیارد ریال برای شبکه های آبیاری زهکشی
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: همچنین یک هزار میلیارد ریال برای اجرای شبکه های آبیاری زهکشی در برنامه کاری سال آینده کشور داریم.
وی افزود: در سفر اخیر رئیس جمهوری به استان گیلان برای تجهیز و نوسازی شالیزارها، ۲ هزار میلیارد ریال طی ۲ سال آینده پیش بینی شده است.
اکبری یادآور شد که برای موضوع تجهیز و نوسازی در خشکزارها و شالیزارها در سال آینده برنامه مفصلی داریم.
وی اظهار داشت: برای نخستین بار در کشور در بخش آب بندان ها حدود هفت هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است که ۵۰ درصد آن از منابع ملی و ۵۰ درصد از منابع استانی تامین می شود.
اکبری یادآور شد که بودجه پیش بینی شده از منابع استانی باید ۳۵ درصد از منابع دولتی استان تامین شود و ۱۵ درصد را مردم پرداخت کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: با این اعتبار حدود ۳۰ هزار هکتار از آب بندان های متروکه مرمت و بازسازی خواهد شد.
وی گفت: ظرفیت این بندان ها را که حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب است، باید به ۱.۵ میلیارد مترمکعب برسانیم یعنی حدود یک میلیارد مترمکعب به حجم آب بندان های سه استان گیلان، مازندران و گلستان افزوده شود.
وی ادامه داد: برای احیای قنوات در سال ۹۲ حدود ۸۰ میلیارد ریال اعتبار داشتیم اما در سال ۹۸ حدود یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال پیش بینی شده است که این حرکت خوبی در بحث قنات است.
اکبری افزود: قرار است با سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور طی یک تفاهم نامه، کاری مشترک برای احیای قنات ها انجام دهیم.
وی گفت: سازمان جنگل ها از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح های آبخیزداری در سال آتی ۱۵۰ میلیون یورو اعتبار دارد که قرار است با اعتبار احیای قنوات معاونت آب و خاک طرحی به صورت مشترک انجام می شود.
وی با بیان اینکه طرح به صورت جامع دیده می شود، اضافه کرد: در اجرای این طرح در بالادست قنوات کشور کار آبخیزداری توسط سازمان جنگل ها انجام شده و لایروبی، مرمت و احیای قنوات توسط معاونت آب و خاک اجرا خواهد شد تا بتوانیم آبدهی قنات های کشور را برد.
وی افزود: با اجرای این طرح حدود هفت هزار کیلومتر قنات در کشور احیا می شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *