مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ۹۰ درصد واحدهای احداث شده در بافتهای حاشیهای قابلیت درجاسازی را دارند و نیازی به جابهجایی وجود ندارد.
به گزارش منیبان، محمد آئینی با اعلام اینکه بافتهای حاشیهای ظرفیت مناسبی را برای تولید مسکن دارد که در دست بررسی است از ارائه برنامه تکمیل ۱۳ هزار پروژه تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی و توانمندسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری با اعتباری بالغ بر ۸۸ هزار میلیارد تومان خبر داد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: از مجموع ۱۶۲ هزار هکتاری که به عنوان محدودههای بازآفرینی شهری و محلات هدف طرح در کمیسیون ماده ۵ شهرها تعیین محدوده شدند، حدود ۵۸ هزار و ۹۵۶ هکتار به عنوان سکونتگاههای غیررسمی و بافت حاشیهای شناخته میشوند که بیش از ۹۰ درصد از آنها در درون محدودههای شهری قرار دارند. تازهترین آمارها حاکی است که جمعیتی بالغ بر ۷ میلیون و ۱۳۶ هزار نفر در این بافتها که ۱۱ درصد جمعیت شهری و حدود ۸ درصد از سطح شهرها را شامل میشود، ساکن هستند و بالغ بر ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار در این محدودهها زندگی میکنند.
آئینی با بیان اینکه طبق آمارها ۵۳ درصد بناها در بافتهای حاشیهای ناپایدار بوده و از مقاومت لازم برخوردار نیستند و چنانچه حوادث غیرمترقبهای همچون زلزله رخ بدهد عمده تلفات انسانی در این محدودهها خواهد بود، اظهار کرد: بالغ بر ۹۲۵ هزار واحد مسکونی ناپایدار در این محدودهها وجود دارد که باید برای مقاومسازی و رفع این ناپایداری اقدام شود. همچنین با توجه به اینکه این محدودهها به شکل خودرو ساخته شدند در خصوص سرانههای زیربنایی (شبکههای آب، برق، فاضلاب، گاز، مخابرات و…) و سرانههای روبنایی (آموزشی، بهداشتی، درمانی، عمومی و…) دچار کمبودهای جدی هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: بررسیها در ۳۵ شهر حاکی است که به جز سرانه مذهبی و کارگاهی، باقی سرانهها در بافتهای حاشیه پایینتر از متوسط سرانه همان شهر است. بنابراین مجموعه این عوامل به همراه مسائل اجتماعی و فقر اقتصادی سبب شده تا ساکنان بافتهای حاشیهای در حوزه اشتغال، معیشت، بهداشت، و.. نیازمند حمایت و توانمندسازی باشند که مقرر است تا ساماندهی مجموعه این عوامل با برنامه سند ملی مصوب به انجام برسد.
استراتژی شرکت بازآفرینی شهری ایران رفع محرومیت از محلات حاشیهای است
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران بر استراتژی شرکت برای رفع محرومیت از محلات حاشیهای تاکید کرد و گفت: به منظور رفع محرومیت از محلات حاشیهای شرکت در تلاش است تا سطح برخورداری این محلات را از خدمات روبنایی، زیربنایی و مسکن به متوسط محلات برخوردار شهر برساند.
آئینی با یادآوری اینکه شرکت بازآفرینی شهری ایران در سال ۱۳۷۴ تحت عنوان شرکت عمران بهسازی شهری ایران موفق شد تا ردیف بودجهای را برای این کار دریافت کند و بانک جهانی نیز برای رفع مشکلات بافتهای مسالهدار شهری در سال ۱۳۸۲ بیش از ۳۰۰ میلیون دلار وام برای شهرهای بندرعباس، زاهدان، کرمانشاه، سنندج و تبریز تخصیص داد، اعلام کرد: از ۱۳۷۴ تا ۱۳۹۶ در مجموع ۴۵۳ پروژه در محلات هدف تعریف و اجرایی شد. در سال ۱۳۹۳ نیز سند ملی بازنگری شد که در این بازنگری بر انجام اقدام مشترک دستگاهها برای ساماندهی تاکید شد.
آئینی سند دار کردن واحدهای مسکونی بافتهای حاشیهای را که عموماً با قولنامه انجام شده است بخشی از برنامههای پیشروی شرکت عنوان کرد و افزود: عموماً در این محلات حدود ۷۰ درصد ساکنان امکان گرفتن پروانه ساخت و ساز را به دلیل داشتن اسناد قولنامهای ندارند. نوسازی واحدهای مسکونی در بافتهای حاشیهای عموماً با مشکل مواجه است و شهرداری نمیتواند به چنین واحدهایی پروانه ساختوساز بدهد. بنابراین باید برای این محدودهها، طرحهای توسعه شهری تدوین و تصویب بشود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد محدودههای حاشیهای در محدوده شهری واقعاند و بیش از ۹۰ درصد واحدهای مسکونی واقع شده در این مناطق نیازمند جابه جایی نیستند و در ۱۰ درصد محلات حاشیهای باید جابه جایی انجام بشود. بنابراین ۹۰ درصد این محدوده قابلیت اینکه ساماندهی شوند و ساخت و سازهای نوین در آنها انجام شود و مقاوم سازی شوند را دارا هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: بافتهای حاشیهای ظرفیت مناسبی برای تولید مسکن را در قالب طرح نهضت ملی مسکن دارد که در دست بررسی است.
به گزارش مهر ،وی افزود: با تهیه طرحهای مصوب تفصیلی ویژه که کاربریها و تراکمها را تعیین میکند و همچنین حل موضوع سند برای امکان گرفتن تسهیلات توسط ساکنان بافتهای حاشیهای امکان مقاومسازی برای ساکنان بافتها فراهم خواهد شد که این موضوعها در دستور کار است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.